Noskaidros 2013. gada Latvijas labāko pavāru

Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2013” 6. septembrī notiks konkurss ”Latvijas 2013. gada pavārs” un ceļojošās balvas "Reaton Zelta pavārnīca" izcīņa.

Konkursu rīko biedrība "Pavāru klubs" sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

"Pavāru klubs" valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova informē: "Šis konkurss ir visnozīmīgākais pavāru meistarības izaicinājums, kuram Latvijas pavāri gatavojas īpaši nopietni, ar kaisli un vislielāko pašatdevi. Pirmo trīs vietu ieguvējiem pavērsies iespēja kopā ar "Pavāru klubu" piedalīties starptautiskos konkursos, un, protams, viņi nokļūs sabiedrības uzmanības centrā."

Lai pieteiktos konkursam "Latvijas 2013. gada pavārs" un ceļojošās balvas "Reaton Zelta pavārnīca" izcīņai, dalībniekiem līdz 1. augustam ir jāiesniedz mājas darbs – recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no tomātiem, gailenēm un rupjmaizes, recepte pamatēdienam, kas gatavots no liellopa filejas, liellopu aknām, burkāniem un griķiem, kā arī recepte desertam, kuras pagatavošanā ir jāizmanto cigoriņu ekstrakts, olas un bumbieri. Uzdevums tika sastādīts saskaņā ar "Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu".  

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veiks Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmos mājas darbus. Sacensību finālisti tiksies 6. septembrī izstādē "Riga Food 2013", lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. Kvalificēti ārvalstu šefpavāri no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas vērtēs ēdiena noformējumu (kompozicionālo krāsu un formu vienotību), garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Konkursa uzvarētājs saņems ģenerālsponsora SIA "Reaton, LTD" ceļojošo "Reaton Zelta pavārnīcu", kā arī naudas balvu – 1000 eiro. Konkursa apbalvošanas ceremonija šogad notiks restorānā "MC2" 6. septembrī.

"Pavāru klubs" vēlas paplašināt savas darbības virzienus, tādēļ aicina kļūt par savas organizācijas biedriem visus Latvijā strādājošos radošos un enerģiskos pavārus. Turklāt šogad "Pavāru kluba" biedriem ir iespēja piedalīties konkursā un saņemt 50 % atlaidi konkursa dalības maksai.

Līdztekus konkursam ”Latvijas 2013. gada pavārs” un ceļojošās balvas "Reaton Zelta pavārnīca" izcīņai biedrība "Pavāru klubs" Ķīpsalā rīko arī konkursu "Latvijas pavārzellis 2013" un konkursu "Latvijas 2013. gada konditors". S. Riškova uzsver: "Šie trīs pasākumi ir galvenie Latvijas pavāru svētki, kurus gaida katrs nozares profesionālis, lai iepazītos ar šī gada labākiem pavāriem un konditoriem vai kļūtu par vienu no viņiem, kā arī satiktu draugus un sajustu savas profesijas vissvarīgākos un svinīgākos brīžus, lai motivācija darbam un izaugsmei pietiktu visam nākamajam gadam."

Konkursa nolikumi un pieteikuma anketa atrodama biedrības "Pavāru klubs" mājaslapā: www.chef.lv

Pērn godpilno titulu "Latvijas 2012. gada pavārs" un "Reaton Zelta pavārnīcu" izcīnīja viesnīcas "Tallink Hotel Riga" restorāna "Elements" pavārs Kārlis Visockis. Otrajā vietā ierindojās restorāna "Kaļķu vārti" pavārs Juris Dukaļskis, bet trešajā – restorāna "Kaļķu vārti" pavārs Viesturs Lasmanis.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2013" notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi "Riga Food 2013" papildina Gastronomijas festivāls, plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi: www.rigafood.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR
SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.603122sec.