Rīgā norisināsies Baltijas valstīs lielākais vīna un šampanieša festivāls

No 2019. gada 14.-16. novembrim festivāls Riga Wine & Champagne pulcēs gardēžus un vīnmīļus no visas Baltijas, lai piedāvātu iespēju nobaudīt labākos Latvijā pieejamos vīnus, piedalītos izglītojošās degustācijās, meistarklasēs un vakariņās Rīgas restorānos. Festivāla rudens sesijas kulminācija kā jau ierasts būs konkursa Gada vīns 2019 simts labāko vīnu degustācija un Latvijas vadošo šefpavāru parāde sestdien 16. novembrī.

Šogad 16. novembrī festivāla populārākais notikums TOP 100 vīnu un šefpavāru parāde pārcelsies uz jaunu vietu – Hanzas Peronu, kur simts labākos vīnu būs iespējams baudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem, kā arī īpašām mini-meistarklasēm Maikla Šustera, Raimonda Tomsona, Kaspara Reitupa un vadošo Latvijas vīnziņu vadībā.

TOP 100 vīni ir konkursa Gada vīns 2019 uzvarētāji - izsmalcinātākie, aizraujošākie, gardākie un vislabāk izcenotie Latvijā pieejamie vīni - šampanieši, dzirkstošie vīni, baltvīni, sarkanvīni un desertvīni. Starptautiska vīna ekspertu un someljē žūrija, viena no pasaules atzītāko vīna eksperta Maikla Šustera vadībā, konkursa Gada vīns 2019 gandrīz 450 vīnus aizklātā degustācijā vērtēja augusta beigās, piešķirot 16 zelta, 99 sudraba, 237 bronzas un 46 Vērts nobaudīt medaļas.

Pateicoties plašajai parādes norises vietai Hanzas Peronā, simts labākos vīnus jeb konkursa Gada vīns zelta un sudraba medaļniekus būs iespējams nobaudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, t.sk., vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem. Parādē piedalīsies, savus ēdienus un vīna un ēdiena kombinācijas piedāvās restorāns Vincents (šefs Oskars Sprukts), Bibliotēka No.1 Restorāns (šefs Kaspars Barsukovs), Barents (šefs Ivans Šmigarevs), Kest (šefs Māris Jansons), Riviera (šefs Jevgēņijs Liskins), MaxCekot Kitchen (šefs Maksims Cekots), 36. līnija (šefs Lauris Aleksejevs).

Degustācija notiks festivālam ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju, sevis brīvi izvēlētā secībā, nodegustēt pilnīgi visus "parādes" vīnus, vienlaikus uzdodot jautājumus labākajiem vīnziņiem un konkursa Gada vīns 2019 žūrijas komisijas locekļiem. Vērā ņemama pasākuma sastāvdaļa ir arī žūrijas priekšsēdētāja Maikla Šustera (Lielbritānija), viena no pasaules atzītāko vīna ekspertu, un Latvijas labāko vīnziņu Raimonda Tomsona (Eiropas labākais vīinzinis, Vincents) un Kaspara Reitupa (Baltijas labākais vīnzinis, Barents) meistarklases turpat Hanzas Perona telpās, kas šogad iesaistoties Arēnas Rīga ložai, piedāvās dažus no Gada vīns laureātiem iepazīt padziļināti. Šogad pirmo reizi Top100 vīnu un šefpavāru parādi papildinās arī īpašs Stipro lounge, kas vīnmīļiem dos iespēju iepazīt vadošos stiprā alkohola stilus un zīmolus.

Festivāla programma

Riga Wine & Champagne sāksies ceturtdien, 14. novembrī, vakariņām restorānā Barents, kurās galveno lomu spēlēs tikai un vienīgi konkursa Gada vīns zelta medaļnieki. Festivāls turpināsies 15. novembrī ar īpašām Maikla Šustera iedvesmotām vakariņām, dodot iespēju ielūkoties viņa Londonas pagraba dzīlēs, nodegustējot duci vīnu, kuriem bijusi nozīmīga vieta Šustera karjerā un dzīvē. Savukārt festivāla kulminācija un lielākais notikums būs sestdien 16. novembrī ar plašāko labāko Latvijā pieejamo vīnu degustāciju TOP 100 vīnu un šefpavāru parādi Hanzas Peronā ar unikālu iespēja vienkopus izgaršot konkursa Gada vīns 2019 uzvarētājus. Festivāla pasākumi ir iekarojuši nedalītu vīnmīļu uzticību, tādēļ ieejas kartes vairs pieejamas tikai uz sestdienas pasākuma dienas sesiju no plkst. 13.00 – 15.30.

Par Riga Wine & Champagne:

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012. gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Līdz šim festivālā Rīgā viesojušies virkne pasaules vadošo vīndaru un vīna kritiķu – t.sk. kritiķi un apskatnieki Peter Liem, Richard Juhlin, Andreas Larsson, Andrew Jefford, Michael Schuster, Ian D’Agata, Essi Avellan MW, Tim Wildman MW, Mark Andrew MW, Michael Sager, Ronan Sayburn MS, vīndari Pierre-Emmanuel Taittinger, Charles Philipponnat, Michel Drappier, Jean-Herve Chiquet, Willi Brundlmayer, Stefano Carpanetto, Mireia Torres, Frederic Panaiotis un daudzi citi. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Festivāla partneris Audi Latvija, meistarklašu partneri – Electrolux Latvija, Arēna Rīga un Riedel glāzes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59212208sec.