Dinārs Zvidriņš gatavojas dalībai pasaules pavāru konkursā «Bocuse d’Or»

Dinārs Zvidriņš gatavojas dalībai pasaules pavāru konkursā «Bocuse d’Or»

Kulinārijas jomā šogad gaidāms liels un nozīmīgs notikums – pirmo reizi Latvija piedalās pasaules prestižākajā pavāru konkursā “Bocuse d’Or”, un valsti pārstāvēs Dinārs Zvidriņš no restorāna ‘’Laivu centrs’’. Gemoss komanda lepojas par Dināra panākumiem un iespēju pārstāvēt valsti, tāpēc aicinājām uz sarunu, lai noskaidrotu par gatavošanos konkursam.

Cik ilgi gatavojies šim konkursam?

Dinārs: Sāku jau 2019. gada jūlijā gatavošanos uz Latvijas nacionālo atlasi, kura notika 4. septembrī Riga Food ietvaros. Pēc tam bija kāds brīvāks brīdis, kamēr saņēmām pirmo informāciju no Francijas par tālākajiem uzdevumiem, bet intensīva gatavošanās sākās novembra sākumā, kad jau bija skaidrs, kādi mums ir mājasdarbi.

Kas ir svarīgākais, lai veiksmīgi sevi pierādītu šādā prestižā konkursā?

Galvenais ir mērķtiecība – jāzina jau pašā sākumā, ka pašam to ļoti gribas! Kā jau teicu, gatavošanās šādam konkursam notiek ilgāk nekā gada garumā, turklāt intensīvs. Lai pats starts izdotos, ir vajadzīgs atbalsts, jo šis nav individuāls sports. Kopumā jāsaka, ka svarīgi ir daudz trenēties, jo visas prasmes ar intensīvu darbu var tikai uzlabot.

Kas ir tava atbalsta komanda?

Vajadzēja atrast citus entuziastus, kuri ir gatavi šādam pārbaudījumam. Romans Uglanica piekrita būt treneris un Sintija Blauberga kļūt par pavāra palīgu. Katra no pozīcijām nāk ar savu atbildību un uzdevumiem. Protams, vēl daudzi uzdevumi ir krituši uz Svetlanas Riškovas pleciem, viņa ir mūsu Bocuse d’Or Latvijas akadēmijas prezidente, liels atbalsts ir arī mana priekšniece no restorāna ‘’Laivu Centrs’’ – Laura Podgurska. Viņas abas ir bijušas saistītas ar visiem organizēšanas, finanšu un mārketinga darbiem. Bez ģimenes atbalsta arī neiztikt, jo pēdējā pusgada laikā esmu bijis reti mājās gan konkursa, gan darba dēļ.

Ar ko tu izcelsies šajā konkursā uz citu pavāru fona?

Es ar savu komandu izcelsimies ar Latvisko garšu ēdienos un latviskajiem motīviem pamatēdiena paplātē. Ar daudzu pavāru palīdzību mēs kopīgi atradām ēdienus, kuri ir tie labākie un īpašākie, ko vajadzētu izcelt gaismā. Piemēram, skudru sīrups, smiltsērkšķu sula, kūpinātā siera desa, kausētais siers Dzintars un rudzu milti. Šeit spēlē arī jaunības faktors, jo būsim pirmo reizi šajā konkursā.

Kurš ēdiens Tev pašam ir favorīts no plānotā, kas tiks gatavots konkursā?

Mani favorīti ir detaļas no katra ēdiena. Bet labāko ēdienu ir grūti izvēlēties. Tagad šos ēdienus esmu gan gatavojis, gan ēdis tik daudz reižu, ka grūti saprast, kas ir labākais.

Gemoss komanda vēl enerģiju, možu garu, gandarījumu un panākumus gaidāmajā konkursā! Turam īkšķus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2020 - 30.10.2020 Raiņa māja Berķenelē TAKA
Berķeneles pusmuižā pagājusi Latvijas izcilā dzejnieka, tulkotāja, drāmas meistara, politiskā un sabiedriskā darbinieka Raiņa (1865 – 1929) | Skatīt vairāk
Latvija
Viesnīca "Sventes muiža" TAKA
“Sventes muiža” ir mājīga, pagājušā gadsimtā celta muiža, kurā iekārtota 4-zvaigžņu viesnīca. | Skatīt vairāk
Skrindu dzimtas muzejs TAKA
Muzejā skatāmas izstādes un ir pieejamas vairākas tematiskās programmas gan skolēniem, gan pieaugušajiem. | Skatīt vairāk
Līksnas katoļu baznīca TAKA
Līksnas Romas katoļu draudzes Vissvētākās Jēzus sirds baznīca celta neogotikas stilā. Baznīcas siluets ir nozīmīgākā Daugavas ielejas ainavas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39795494sec.