Viedoklis: Kādi ēdieni būtu ziemā jāēd, lai uzlabotu veselību?

Ziema, ir periods, kad par veselību ir jādomā vairāk, nekā citas sezonas. Pajautājām dažādiem restorāniem, kādi ēdieni būtu ziemā jāēd, lai uzlabotu veselību?

Artūrs Šulte, restorāna vadītājs Orizzonte

Noteikti iesaku dažādus karstos ēdienus. Mums, restorānā Orizzonte, ir arī piedāvājumā pelēkie zirnīši, kuri var uzlabot cilvēka veselību. Vēl iesaku noteikti ēst dažādus citus tradicionālos ēdienus, kuri jau izsenis ir bijuši latviešiem veselīgi. Kas attiecas uz sastāvdaļām, tad iesaku noteikti iet tradicionālo ceļu un izmantot sastāvdaļas, kuras būtu ņemtas Latvijā. Tas ir arī viens no mūsu primārajiem uzdevumiem – variēt ar Latvijā audzētām sastāvdaļām mūsu ēdienos. Protams, klientam savā privātajā dzīvē ir jāskatās finansiāli, kas ir izdevīgāk, taču tas, kas ir audzēts Latvijā, arī spēlē veselībā lielu lomu. Sastāvdaļas ir zināmas un, tādējādi, sagaidīt nepatīkamus pārsteigumus ir grūtāk. Iesaku arī nēģu zupu, kuru var arī saņemt pie mums gardēžu piedāvājumā.

Varis Striks, vadītājs BakeBerry

Viena no veselīgākajām sastāvdaļām ir ingvers, kuru noteikti vajadzētu iekļaut savos ēdienos. Noteikti šajā svētku laikā noder arī karstvīns, kuru var malkot pie ēdiena. Taču, kas attiecas uz pašiem ēdieniem, tad noteikti iesaku kaut ko sātīgu un treknu. Ja ķermenim būs enerģija, ziemā nebūs tik auksti. Tradicionāli protams ir pelēkie zirņi ar speķi, taču es iesaku cepeti ar štovētiem kāpostiem vai kartupeļiem. Šādus tradicionālus ēdienos noteikti vajadzētu izmantot ziemā. Sastāvdaļas tomēr iesaku vērtēt pēc garšas. Ja es dotos uz lauku saimniecību un tur uzreiz man dotu svaigu, tikko iegūtu gaļu, tad ņemtu. Taču lielveikalos izvēlos, piemēram, poļu vistu, jo tā garšo labāk. Nekad vienkārši nevar zināt, kā konkrētais ēdiens tiek pagatavots, pat tad, ja sastāvdaļas ir ņemtas Latvijā.

Juris Dukaļskis Šefpavārs Restorāns 3

Noteikti iesaku ēst konservētus ēdienus, kurus pirms vairākiem mēnešiem esat iekonservējuši. Konservēti tomāti, gurķi, sēnes – tie visi būs ēdieni, kuriem noteikti vajadzētu šajā laikā ķerties klāt. Mūsu restorānā ir iespēja arī nogaršot lieliskus pelēkos zirņus ar speķi un baraviku putām. Noteikti ir nozīme sastāvdaļām. Jebkas, kas ir ņemts no latviešu audzētavām, būs daudz tīrāks, nekā jebkas cits. Mums ir uzsvars uz savvaļas, nacionālajiem un dabīgajiem produktiem. Latviešu virtuve ir diezgan daudzveidīga. Taču mans padoms ir tāds – jo tīrāk ēdīsiet, j tīrāk jutīsieties. Viss ir atkarīgs no jūsu ēšanas paražām un tajā, ko liekat savos vēderos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kaļķu vārti
,


Restorāns PRIMAVERA
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30809402sec.