Autors: Santa Bivbāne
Avots: BalticTravelnews.com
Nupat pārspēti maija gaisa temperatūras siltuma rekordi un siltais laiks tā vien rosina domāt par bezrūpību, laiskošanos un saules staru baudīšanu. Jautājām Latvijas restorānu vadītājiem, kādus dzērienus viesi pasūta visbiežāk, iestājoties siltam laikam.
Īpašniece Astrīda Arklone, restorāns "Taverna"
Reklāma
Protams,
ar pirmajiem saules stariem, mūsu viesi intensīvāk sākuši baudīt alu.
Savā restorānā piedāvājam nobaudīt Bauskas gaišo un tumšo alu, Piebalgas
alu un Iļģuciema medus – kaņepju alu, ko īpaši iecienījušas sievietes.
Šis alus ir īpaši viegls un veldzējošs un atšķiras no ierastās alus
garšas. Sievietes bauda arī vīnu – vairāk gan baltvīnu, bet nesmādē arī
sarkano. Jo īpaši populāri ir mūsu pašu latviešu gatavotie rabarberu un
aveņu vīni – tie ir ļoti iecienīti. Siltā laikā tiek izvēlēts arī
šampanietis. Mūsu trumpis – Latgales šmakauciņa vislabāk tiek pasūtīta
aukstos ziemas un rudens vakaros, tādēļ tā piekāpjas veldzējošajam
dzērienu sarakstam.
Vadītāja Jūlija Galkina, restorāns "Melnā Bite"
Tā kā restorānā tikai nupat esam atvēruši terasi, par lieliem novērojumiem spriest vēl nevaram, tomēr jau tagad redzam, ka viesi ļoti labprāt izvēlas baudīt alu daudz biežāk, nekā citus dzērienus. Principā alus tiek pasūtīts nemainīgi bieži visu gadu, bet vasaras sezonā pieprasījums pēc šī dzēriena pieaug vēl vairāk. Vēl aktualizējas tādi dzērieni kā Aperol un Prosecco – jo īpaši dāmu starpā. Vēl joprojām nemainīgi tiek pasūtītas tējas – mūsu pašu, Latvijas smiltsērkšķu, bārbeļu un piparmētru tējas, kurās ir svaigas ogas un, baudot tās aukstākā laikā, atmiņā nāk vasara. Protams, esam sagatavojuši īpašo dzērienu kartes piedāvājumu ar aukstajiem dzērieniem, tomēr šobrīd tos vēl nepasūta, tādēļ uzskatu, ka sezona vasaras dzērieniem vēl tikai sāksies.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.