10 turku ēdieni, kas jānomēģina esot Turcijā

Ja kādreiz nonāc Turcijā, tad, noteikti, neaizmirsti nomēģināt šos ēdienus. Protams, turkiem ir arī daudz citu ēdienu - tāpat kā jebkurai valstij. Ja domā, ka kādu ļoti svarīgu nepieminējām, tad droši ieraksti to komentārā - mēs paskatījāmies tikai uz populārākajiem!

Doner kebabs

Kebabi vispār ir milzīga daļa no Turcijas kultūras, tāpēc nevaram nesākt ar tiem. Ja esi Turcijā, noteikti nomēģini šo.

Pats populārākais turku ēdiens, visdrīzāk, ir tieši šis kebabs. Tas šobrīd kļuvis par teju tradicionālu ēdienu arī Vācijā. Doner kebabs ir tradicionālā maizē salikums starp gaļu (jēra, liellopa vai vistas), dārzeņiem un mērcēm.

 


İskender kebabs

Uz šķīvja tiek likta tradicionālā “doner” kebaba gaļa ar siltu tomātu mērci, tomātiem un jogurtu (nereti pievienots tiek arī sviests), kas tiek servēts virs tradicionālās maizes.

 


Baklava

Šis ir tradicionālākais turku saldums, kas sastāv no kārtainā mīklā ievietotiem riekstiem un sīrupa. Ārkārtīgi salds un sātīgs saldais!

 


Dondurma saldējums

Šis saldējums izskatās pēc parasta saldējuma, bet tas ir īpašs, jo tam pievienotas vielas, kas to (vismaz nedaudz) attur no izkušanas. Tās arī pievieno saldējumam tādu kā staipīgumu, padarot saldējumu košļājamu.

 


Lahmacun

Jeb turku pica. Tomēr līdz mums saprotamajai itāļu picai, šeit ir tālu. Uz ļoti plānas lavaša tipa maizes tiek plānā kārtā likta maltā gaļa, kas tiek pārlieta ar citrona sulu un pētersīļiem. Sarullē šo un ēd – turku pica gatava!

 


Meze jeb Mezze

Ir kas līdzīgs spāņu “tapām”. Jeb vienkārši – uzkodām. Parasti šīs uzkodas tiek servētas pie alkohola, taču neviens tās neliedz ēst arī tāpat. Parasti te ietilpst siers, melone, jogurts, baklažāna salāti, kādas jūras veltes (piemēram, kalmārs), artišoki un vēl kādi dārzeņi.

 


Balık Ekmek

Šī ir viena no Stambulas populārākajām sviestmaizēm tūristu starpā. Grillēta zivs, maize, sīpoli un vēl kādi salāti.


Pide

Laiviņu veida maizītes, kurās iekšā ir malta gaļa, spināti, olas vai sucuks – asa turku desiņa.

 


Köfte

Jeb gaļas bumbiņas. Varam tās dēvēt arī par kotletēm.

Tomēr šīs bumbiņas tiek servētas sarkanajā mērcē – ar tomātu piegaršu. Šīs bumbiņas liek maizē, pie salātiem vai vienkārši – ar jogurtu.

 


 

Manti

Šie izskatās pēc makaroniem vai pelmeņiem – īpaši ravioli, tomēr tie ir unikāli gan savā tekstūrā, gan garšā. Tie ir nelieli liellopa vai jēra gaļas pelmenīši, kas tiek servēti tāpat kā pelmeņi – vai nu vārīti vai cepti. Ierasts tos ēst ar jogurtu.

 

 

A post shared by Coffee Mode (@coffee__mode) on


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21945286sec.