Ķīnas garša marmora olā

Sīpolu mizas pie malas - laiks Lieldienās ieviest nedaudz tālo austrumu tradīciju! Neparasta olu krāsošanas un pagatavošanas recepte nāk no valsts, kurā Lieldienu nav. Tā sauktā marmora jeb tējas ola sniedz pārsteigumiem bagātus rezultātus kā olas mākslinieciskajā noformējumā, tā garšas buķetē. Austrumu garša varētu kļūt par svaigu vēsmu latviešu tradicionālajā svētku virtuvē. Par marmora olu, Ķīnas tradīcijām un tējas olas pagatavošanu stāsta SIA ''Apsara'' tējas meistars Andris Purviņš.

Ja olu krāsošanai šogad gribas atmest ar roku, jo cik tad var ar tām sīpolu mizām ķēpāties, tad mums ir alternatīva tradīcija, kas varētu atgriezt bērnības prieku par olas čaumalas sasišanu! Ķīna ir valsts, kurā mūsu Lieldienas nepazīst, taču olu krāsošana arī tur ir sena tradīcija. Marmora jeb tējas olu Ķīnas lielveikalā varat nemeklēt, tā tējnīcās no iespaidīgiem stikla traukiem tiek pasniegta kā liels dārgums. Tradicionāli ķīnieši tēju nekad nepasniedz vienu. Krāsotā tējas ola līdzās krekeriem, riekstiņiem un citiem niekiem, kas baudāmi pie tējas, tiek pasniegta kā uzkoda.

''Kādēļ marmora? Protams, nosaukums ir likumsakarīga asociācija. Skaistais marmora plaisu efekts sasniegts sasitot cieti vārītās olas čaumalu un atstājot to ievilkties Ķīnas melnās tējas un garšvielu maisījuma izvilkumā. Turklāt izvilkuma efekts atspoguļojas ne vien marmora virsmai līdzīgajā izskatā, bet arī garšas buķetē. Marmora jeb tējas ola no spēcīgā izvilkuma gūst intensīvu garšu, kas noteikti ienesīs svaigu vēsmu latviskajā Lieldienu virtuvē,'' stāsta ''Apsara'' tējas meistars Andris Purviņš, kurš pats reiz garšojis tējas olu Ķīnas tējnīcā, nu provē to ievest savā pavasara saulgriežu virtuvē.

Tējas olu recepte:

Sastāvdaļas:

6 olas;

3 ēdamkarotes Ķīnas melnās tējas, piemēram „Apsara” Golden Bud;

1 tējkarote malta kanēļa;

2 zvaigžņu anīsa ziedi;

3 ēdamkarotes sojas mērces;

Šķipsna sāls, šķipsna cukura.

Ja vēlaties gatavot oriģināli, tad nepieciešams piecu garšvielu maisījums, 2 ēdamkarotes, kura sastāvā ir zvaigžņu anīss, krustnagliņas, kanēlis, sičuaņas pipari, fenheļa sēklas.

Pagatavošana:

Olas cieti novāra un ātri atdzesē aukstā ūdenī. Kamēr olas vārās, atsevišķi uzvāriet 1l ūdens ar tēju, pārējām sastāvdaļām un ļaujiet tām ievilkties. Kad olas novārītas uz cieta paliktņa ar veltni saspaida čaumalu, bet neļauj tai nolobīties. Nav jābaidās būt pārāk maigiem – pārliecinieties, ka olas čaumalu plaisas ir gana dziļas, tas nodrošinās spēcīgāku krāsu un garšu!  Autentiskas marmora jeb tējas olas garšas iegūšanai ieteicams tās atstāt tējas un garšvielu vārījumā pat uz 12h. Taču vizuālais efekts parādīsies arī tad, ja tējas un garšvielu vārījumā ieliktās olas nelielā karstumā atstāj ievilkties 60 min. Pēc tam olas izņem no vārījuma un noloba. Olas būs ieguvušas marmora efektu.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96328497sec.