Viedoklis: Kādi ēdieni būtu ziemā jāēd, lai uzlabotu veselību?

Ziema, ir periods, kad par veselību ir jādomā vairāk, nekā citas sezonas. Pajautājām dažādiem restorāniem, kādi ēdieni būtu ziemā jāēd, lai uzlabotu veselību?

Artūrs Šulte, restorāna vadītājs Orizzonte

Noteikti iesaku dažādus karstos ēdienus. Mums, restorānā Orizzonte, ir arī piedāvājumā pelēkie zirnīši, kuri var uzlabot cilvēka veselību. Vēl iesaku noteikti ēst dažādus citus tradicionālos ēdienus, kuri jau izsenis ir bijuši latviešiem veselīgi. Kas attiecas uz sastāvdaļām, tad iesaku noteikti iet tradicionālo ceļu un izmantot sastāvdaļas, kuras būtu ņemtas Latvijā. Tas ir arī viens no mūsu primārajiem uzdevumiem – variēt ar Latvijā audzētām sastāvdaļām mūsu ēdienos. Protams, klientam savā privātajā dzīvē ir jāskatās finansiāli, kas ir izdevīgāk, taču tas, kas ir audzēts Latvijā, arī spēlē veselībā lielu lomu. Sastāvdaļas ir zināmas un, tādējādi, sagaidīt nepatīkamus pārsteigumus ir grūtāk. Iesaku arī nēģu zupu, kuru var arī saņemt pie mums gardēžu piedāvājumā.

Varis Striks, vadītājs BakeBerry

Viena no veselīgākajām sastāvdaļām ir ingvers, kuru noteikti vajadzētu iekļaut savos ēdienos. Noteikti šajā svētku laikā noder arī karstvīns, kuru var malkot pie ēdiena. Taču, kas attiecas uz pašiem ēdieniem, tad noteikti iesaku kaut ko sātīgu un treknu. Ja ķermenim būs enerģija, ziemā nebūs tik auksti. Tradicionāli protams ir pelēkie zirņi ar speķi, taču es iesaku cepeti ar štovētiem kāpostiem vai kartupeļiem. Šādus tradicionālus ēdienos noteikti vajadzētu izmantot ziemā. Sastāvdaļas tomēr iesaku vērtēt pēc garšas. Ja es dotos uz lauku saimniecību un tur uzreiz man dotu svaigu, tikko iegūtu gaļu, tad ņemtu. Taču lielveikalos izvēlos, piemēram, poļu vistu, jo tā garšo labāk. Nekad vienkārši nevar zināt, kā konkrētais ēdiens tiek pagatavots, pat tad, ja sastāvdaļas ir ņemtas Latvijā.

Juris Dukaļskis Šefpavārs Restorāns 3

Noteikti iesaku ēst konservētus ēdienus, kurus pirms vairākiem mēnešiem esat iekonservējuši. Konservēti tomāti, gurķi, sēnes – tie visi būs ēdieni, kuriem noteikti vajadzētu šajā laikā ķerties klāt. Mūsu restorānā ir iespēja arī nogaršot lieliskus pelēkos zirņus ar speķi un baraviku putām. Noteikti ir nozīme sastāvdaļām. Jebkas, kas ir ņemts no latviešu audzētavām, būs daudz tīrāks, nekā jebkas cits. Mums ir uzsvars uz savvaļas, nacionālajiem un dabīgajiem produktiem. Latviešu virtuve ir diezgan daudzveidīga. Taču mans padoms ir tāds – jo tīrāk ēdīsiet, j tīrāk jutīsieties. Viss ir atkarīgs no jūsu ēšanas paražām un tajā, ko liekat savos vēderos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 25.05.2024 WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,


Kurshi Hotel semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86005378sec.