Tirdzniecības centrā VALLETA skatāms veltījums restorānam «Gauja»

No 1965. gada līdz 1992. gadam vietā, kur šobrīd izveidots tirdzniecības centrs VALLETA, atradās modernākais un lielākais universālveikals Vidzemē un restorāns “Gauja”. Tieši tur tapa arī recepte Valmieras salātiem, kas joprojām ir viena no iecienītākajām un atpazīstamākajām Valmieras garšām. Aicinot ikvienu uzzināt vairāk par restorānu, tirdzniecības centra VALLETA 4. stāvā skatāma un lasāma informācija par to.

Pateicoties bagātajai ēdienkartei un augstas kvalitātes ēdieniem, restorāns “Gauja” bija iecienīta atpūtas un svinību vieta kā valmieriešiem, tā pilsētas viesiem. Un tieši tur šefpavāre Rūta Bušmane izstrādāja receptūru Valmieras salātiem. Apmeklētāji baudīja arī Rūjienas un mēlīšu salātus, Tjačevas kotletes, antrekotu, langetu, bifšteku, eskalopu, sēņu žuljēnu, pikanto karbonādi, frikadeļu zupu, siera karstmaizes, desertus, kas rotāti ar mutē kūstošām karamelizēta cukura lauskām, restītēm un citām formām. Sāļos ēdienus noformēja līdzīgi kā franču virtuvē – ar zaļumu buntītēm un akurāti grieztiem dārzeņiem – cakotiem redīsiem, rievotiem burkāniem, restītēs sagrieztiem gurķiem. Restorānā vakaros skanēja mūzika, turklāt pie durvīm apmeklētājus sagaidīja šveicars.

Valmieras novads izceļas ar kulināro mantojumu, it sevišķi ar to, ka daudziem ēdieniem un dzērieniem doti vietvārdu nosaukumi – Burtnieka zandarts, Matīšu mednieciņi, Rūjas veldze, Rūjienas romšteks, Strenču veltnīši, tortes Rūjas krasts un Salaca, Valmieras salāti. Tam, ka receptes ir arhīvā, jāpateicas Valmieras rajona patērētāju biedrību savienības valdes protokoliem, kur ir ne tikai apstiprināti tajos laikos jaunu ēdienu un dzērienu nosaukumi, bet pievienotas arī receptes un tehnoloģiskās kartes.

“Manuprāt, ēdieni, kas nosaukti mums tuvu un zināmu vietu vārdos, kurus radījuši mūsu vietējie pavāri un konditori, ir lepošanās vērti. Tas ir mūsu kulinārais mantojums, kas noteikti jāsaglabā, par to jāstāsta, tas jāturpina. Šiem ēdieniem un dzērieniem jāturpina ceļš mūsu virtuvēs, tiem jābūt uz mūsu viesību galdiem, tie jāpiedāvā mūsu viesiem,” saka Guna Ķibere, kulināre, Valmieras novada pašvaldības uzņēmējdarbības speciāliste.

Lepojoties ar vienu no Valmieras garšām – Valmieras salātiem – un turpinot stāstu par kulināro mantojumu, tirdzniecības centrā VALLETA aicinām apskatīt informāciju, kas veltīta restorānam “Gauja”. Tur atradīsiet arī Valmieras salātu recepti, bet fotogrāfijās redzēsiet, ar ko tolaik mielojās restorāna apmeklētāji.

Informācija sagatavota sadarbībā ar Valmieras muzeju, Rūtas Bušmanes mazmeitām un Gunu Ķiberi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45639682sec.