Ar jestrām izdarībām Valmiermuižā svinēs Mārtiņdienu

Lai godinātu tradīcijas un kuplā pulkā atzīmētu saulstāvjus, 5. novembrī Valmiermuižā sabrauks Mārtiņbērni no malu malām uz brangām svinībām un tirdziņu „Ar Gardu muti Valmiermuižā”. Tirgošanās un lustēšanās pie klēts līdzās alus darītavai norisināsies no plkst. 11.00 līdz 15.00. Varēs kā piepirkt pilnus grozus gardiem labumiem, tā iemēģināt roku dažādās amatu prasmēs, doties zirgu izjādēs un nobaudīt ziemīgas garšas no alus darītavas.

Mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā”

Valmiermuižā vienmēr godā turētas latviskās garšas, tāpēc uz tirdziņu sabrauks mājražotāji izrādīt, kādus vitamīniem bagātus gardumus tie sagatavojuši gada aukstajiem mēnešiem. Amatnieki būs saveduši savus meistardarbus: koka karotes, māla traukus, siltus vilnas cimdus un zeķes, smalkas rotas un vēl daudz ko citu. Ar meistarklasi #zemesgarša ciemosies Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavārs Žanis-Raivo Behmanis. Arī šis šefpavārs ir Latvijas garšu lolotājs, kas tradicionālos, bet tai pat laikā modernos ēdienus gatavo tikai no pašmāju produktiem. Galdā tiks celti dažādi kulināri brīnumi no šī rudens cūku pupu ražas.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz 2. novembrim: [email protected] vai pa tālr. 27337798.

Latvisko Mārtiņdienas tradīciju izzināšana

Tradīciju darbnīcās pievērsīsimies šim laikam raksturīgām iezīmēm. Varēs izgatavot visu nepieciešamo, lai dotos budēļos – gan maskas no dažādām dabas veltēm, gan dažādus skaņu rīkus. Vitamīnus uzkrāsim kopā ar „Kiukīšu kārumiem”, gatavojot veselīgus ziemas našķus no cidonijām. Gaidāmajiem valsts svētkiem par godu darināsim eļļas lampiņas, ko aizdedzināt un likt mājas logā, uzburot gaišu un latvisku sajūtu. Caur dziesmām un rotaļām kopā ar folkloras kopu „Dzīne” izzināsim latviskās tradīcijas. Valmiermuižas pils parkā kā mazus, tā lielus ar izjādēm iepriecinās Valmiermuižas staļļa saime.

„Valmiermuižas alus” brūvējumu un īpašu Mārtiņdienas gardumu baudīšana

Kas gan būtu kārtīgas gadskārtas svinības, ja svētku galdā nebūtu alus? Tad nu Valmiermuižas alus darītavas meistari šoreiz galdā cels karstalu un rādīs, kā tādu pagatavot paša spēkiem, lai sasildītos drēgnos rudens vakaros. Garškopju kustība „Gardu muti” cienās ar savu jaunāko lolojumu – Latvijā bioloģiski audzētām cidoniju sukādēm, kas ir kā veselīgs gardums. Arī Valmiermuižas Alus virtuve būs sarūpējusi dažādus Mārtiņdienas našķus, ar ko mieloties svinībās. Šoreiz tie būs īpaši gardi, jo Valmiermuižas virtuvē sācis rosīties šefpavārs Dzintars Kristovskis. Iedvesmu smeļoties Latvijas dabā, tiks radītas radošas idejas un pārsteigumi, kas gatavoti no pašmāju produktiem jaunās un negaidītās kombinācijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Trakai TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75749707sec.